Idrottsgalan i korthet

Idrottsgalan har kommit att bli en stor årlig händelse för svensk idrott. För januaris upplaga av galan hittar vi två simidrottare som nominerade!

Det är 25:e upplagan av Idrottsgalan som går av stapeln i Friends Arena den 22 januari 2024. Här blandas idrottsprestationer med eldsjälar och stora sponsorer till idrotten med hedersomnämnanden såväl som genombrott.

Bakom nomineringarna står Svenska Idrottsakademins nomineringsjury. De har tagit fram fyra nominerade, i varje kategori, och det är sedan upp till ledamöterna i Svenska Idrottsakademin att utse en vinnare. Akademiledamöterna är allt från aktiva och före detta aktiva idrottare till sportjournalister och idrottsledare.

Två svenska simidrottare hittas bland årets nominerade. Emilia Nilsson Garip, simhopp, inom kategorin Årets nykomling och Sarah Sjöström, simning, som är nominerad i två kategorier: Årets prestation och Årets kvinnliga idrottare.

Vill du vara på plats på Idrottsgalan istället för att följa det i rutan? Det går, det finns biljetter både på parkett och läktare. Det är festkläder som gäller på parkett medan du förmodligen kommer undan med vardagskläder på läktaren. Själva middagen har 2000 platser. Knalla in på idrottsgalan.se för mer info. Vill du istället få en känsla för tillställningen kan vi rekommendera Idrottsgalans youtubekanal.
Omslagsbild: Emilia Nilsson Garip
Omslagsfotograf: Joel Marklund, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Effektivare återhämtning

Nästa artikel

#28: Det blåser på toppen