#29: Stil, hårdträning och lite plugg

Emilia Nilsson Garip från Malmö visste redan som sjuåring att det var simhopp som gällde. I avsnitt 29 av Aquapodden berättar hon om hur det är att vara Sveriges mest rutinerade nykomling och om det nya livet i USA.

Emilia har bytt simhallen i Malmö mot en anläggning modell större på college i Utah, närmare bestämt Salt Lake City. Flytten gjordes efter sommaren 2023, några månader efter att hon varit på besök på skolan. Det var också hennes första besök i USA, men när Aquapodden får tag på henne är hon snart en termin gammal på University of Utah. Det är mycket träning på schemat för Emilia. Och hon har ett tydligt mål:
– En OS-final. För då är du riktigt, riktigt bra. Jag förväntar mig mer och mer av mig själv, varje träning, varje månad, säger Emilia.

Och vi får även svar på den stora frågan: ”är du, Emilia, den stora stjärnan på University of Utah?”
Svaret levereras klart och tydligt 7:30 in i podden, som du hittar här:

Omslagsbild: Joel Marklund, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Ett fantastiskt EM

Nästa artikel

Blod i vattnet