Ett fantastiskt EM

Sverige levererade på kortbane-EM i Rumänien! Bland allt bra väljer vi här att lyfta fram några av våra favoriter från veckan som gick.

Louise Hansson. Vilka dagar hon hade och vilka stunder hon skänkt alla som följer svensk simning! En fjärdeplats på 50 fjäril, brons på 100 medley, silver på 50 rygg och guld på 100 fjäril! Kika här:
https://www.svt.se/sport/simning/louise-hansson-tar-em-guld-pa-100-meter-fjaril–m5vjtv

Michelle Colemans guld på 50 frisim. Nio år utan en individull internationell medalj och nu är Michelle tillbaka högst upp på pallen på nytt personbästa (23.52)! Hör här hur imponerad Lars Frölander är av Michelles ihärdighet:
https://www.svt.se/sport/simning/svts-expert-lars-frolander-om-michelle-colemans-guld-helt-fantastiskt–sdp3t2


Brons för Sara Junevik på 50 fjäril på tävlingarnas sista dag! Klockan stannade på 25:16, sex hundradelar från guldet. Junevik sa att hon hade mer att ge, men hon simmade fantastiskt. Kolla här:
https://www.svt.se/sport/simning/em-brons-till-sara-junevik-pa-50-meter-fjaril–8rvyzv

Victor Johanssons fjärdeplats på 800 meter frisim. Irlands Daniel Wiffen slår ett femton år gammalt världsrekord i finalen – med hela tre sekunder – och Victor gillar som bekant inte att vända. Trots det landar han precis utanför pallen. Angående Wiffens världsrekord, kolla tempot på sista 50 metrarna:
https://www.svt.se/sport/simning/daniel-wiffen-krossade-varldsrekordet-pa-800-meter–pzhhvv

Och sen, så klart, damernas leveranser i lagkapperna. Guld på 4×50 medley genom Louise och Sophie Hansson, Sara Junevik och Michelle Coleman och guld på 4×50 frisim, då med Sara Junevik, Michelle Coleman, Louise Hansson och Sofia Åstedt.

Vi skickar även hejarop till alla yngre simmare i den svenska truppen för ett väl genomfört kortbane-EM! Ni har sparring i världsklass på hemmaplan – medaljerna kommer!

Bild: Maxim Thore, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Smoothie med det lilla extra

Nästa artikel

#29: Stil, hårdträning och lite plugg