Vägen till OS i Paris

År 2017 stod det klart att det var i Paris som OS skulle gå år 2024. Och nu är det nära! Vi kollar några fakta och bifogar en film om Paris väg – hur det byggts och budgeterats – till OS!

Det är tredje gången som Paris blir OS-stad, men det var ett tag sen senast. År 1900 hände det för första gången och 24 senare, år 1924, var det dags igen. Nu 100 år senare slår staden åter upp dörrarna till arenor där världens bästa atleter kan mäta sig mot varandra. 15 miljoner besökare väntas komma till Paris, en stad med runt 2,2 miljoner invånare, under OS. Det blir beachvolley vid Eiffeltornets fot, hästtävlingar i Versailles slottsträdgård med mycket mer. Faktum är att Paris nyttjar fler befintliga arenor än vad som gjorts vid tidigare OS. Det är både billigare och mer miljövänligt!
Se filmen här:

Taggar:
Föregående artikel

Sju snabba om OS

Nästa artikel

Vattentemperatur i OS