Fyra bålutmaningar – hur länge klarar du?

Simning kräver en stark bål, men hur många av de här tunga utmaningarna klarar du? Testa dig själv eller tävla med dina medsimmare.

Plankanutmaningen

Plankan har de flesta någon gång maxat i. Testa hur länge du kan stå i den klassiska plankan. alltså på tå och underarmar. Håll inte ihop händerna, utan rikta dem framåt med handflatorna i golvet. Och håll kroppen spikrak.

En nivå till? Testa att stå maxtid i en supermanplanka. Det innebär att stå i en planka på tå och händer och sedan kliva framåt med händerna så långt du kan utan att tappa svanken. Se hur långt du kommer och håll där.

Tips: skriv ner din tid för plankan och supermanplankan och försök sedan slå den tiden nästa gång.

Toes to bar-mania

Har du testat att göra toes to bar? Det innebär att hänga i en stång, som om du ska göra en pullup, men istället lyfter du upp benen så att tårna nuddar stången, mellan händerna. Hur många sådana orkar du?

En nivå till? Om det här inte kändes så spännande, testa att hänga i stången, lyfta upp benen åt sidan och svep dem upp förbi händerna och ner på andra sidan, som en vindrutetorkare. Håll kontrollen hela vägen – släpp inte ner benen. När du har kommit till andra sidan om händerna vänder du tillbaka igen.

Rulla hjulet

Du eller dina föräldrar kommer kanske ihåg det där magtränarhjulet som gick att köpa på TV-shop? Många har det säkert hemma fortfarande, men när testade du att använda det senast? Det är ett utmärkt träningsredskap som ger hela överkroppen en omgång, framför allt magen och axlarna. Testa att stå på knä med händerna på hjulet och kroppen rak som en planka. När du rullar ut är det bara axelleden som rör sig.

Hur långt kommer du med hjulet utan att tappa formen varken på ner- eller uppvägen? Just det, du ska komma upp också, det är inte godkänt om du gör en faceplant i golvet.

Hollow hold

Att bara ligga på rygg är ju ingen match. Men testa att lyfta benen lite och sträcka armarna över huvudet. Och sedan knipa in magen och lyfta upp överkroppen lätt från golvet så att du ligger som en vagga på svanken. Hur länge orkar du hålla där utan att svanken släpper?

En nivå till? Ligg kvar som en vagga och börja sedan gunga fram och tillbaka. Hur länge orkar du hålla positionen då?

Taggar:
Föregående artikel

Bättre återhämtning med enkla sömnknep

Nästa artikel

Så förbättras din hälsa av att simma