OS-peppen: Erik Persson

Under sommaren kommer vi att presentera de svenska OS-simmarna här på Aqua inspiration. Den här gången är det bröstsimspecialisten Erik Perssons tur.

Vi får tag i Erik Persson när han är på träningsläger i Italien. Där väntar en tävling i Rom innan han återvänder till hemmaplanen, som lite oväntat ligger i Norge.

– Ja, min tränare fick jobb i Bergen och då följde jag med dit, säger han.

Hans OS-premiär skedde redan för fyra år sedan i Rio där han simmade sig till semifinal på 200 meter bröstsim. Men han tar med sig betydligt mer än en fin placering från det mästerskapet.

– Det var fantastiskt. Helt klart den mäktigast tävlingen jag har varit med på. Det är ju annorlunda än alla andra mästerskap eftersom man har de andra idrotterna där också. Allt är mer storskaligt, berättar han. ¨

Hur det blir i år vet ingen än. Kanske får idrottarna inte mingla runt så mycket den här gången på grund av olika restriktioner. Men oavsett upplevelsen så är Erik Persson nöjd med att spelen blir av alls.

– Det var ett tufft år förra året när allt sköts upp och man inte visste om det skulle bli av alls. Man har ju gått och haft OS som ett mål sedan förra OS. Det är klart att det blev många justeringar i träningen och man fick lägga om planen. Men det var ju samma för alla och nu blir det äntligen av!

Erik Persson, med siktet inställt på OS i Tokyo.

Före avresan till Tokyo, som i skrivande stund ligger en månad bort, hinner han med att avsluta träningslägret tillsammans med resten av landslaget och simma en tävling, en tävling som Erik Persson inte har så höga förväntningar på.

– Jag ser det mest som en del av förberedelserna inför OS. Att kunna sätta det sista, säger han och tillägger att han fick en bra avstämning på formen redan under EM i maj då han knep en bronsmedalj på 200 meter bröstsim.

Erik ska också hinna med att träna på lite hemma i Norge innan han toppar formen inför OS. Han har stora förväntningar på sig själv och vet att han kommer att bli nervös inför tävlingarna. Men han har också varit med ganska länge och upplevt det mesta.

– Jag hoppas på att kunna simma på mina pers. Det är svårt att säga hur långt det kommer att räcka på ett OS. Man vet ju inte vad de andra gör. Jag ska fokusera på mina egna lopp.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Svaren på dina frågor om simning i öppet vatten

Nästa artikel

Prylarna du behöver till öppet vatten-simning