Yoga för simmare – härlig helkroppsrörlighet

Många simmarkroppar skulle må bättre och kunna simma snabbare om de fick en dos av rörlighet och styrka i form av yoga. Därför har vi startat ett samarbete med den kanadensiska yogainstruktören och före detta simmaren Jeff Grace som kommer att dela med sig av sina bästa övningar och pass för dig som simmare.

Jeff Grace började sin simkarriär i kanadensiska staden Regina men gled över till triathlon när han var 16 år gammal. Efter att ha nått en hög nivå som junior sadlade han om och blev tränare med många starka utbildningar i ryggsäcken.

Jeff Grace har en Youtube-kanal med yoga för simmare.

– Jag började själv yoga 2001 för att jag skulle öka min egen styrka och rörlighet för att bli bättre på klättring, som jag tränade då, och för att det var bra för min mentala hälsa. Jag la för första gången in en yogaklass för simmare vid University of Calgary och såg hur mycket bättre simmarna blev av det. Sedan dess har yoga varit en del av träningen för alla jag har coachat.

Jeff Grace var med om en bilolycka 2010 vilken tvingade honom till en stor ryggoperation. Och som en del av hans rehab gick han en yogautbildning och blev därefter yogaterapeut.

Just specifika pass i yoga för simmare började han köra som onlineklasser under 2017 och nu när han ska flytta med sin svenska fru till Sverige är han sugen på att erbjuda yoga för simmare även här.
– Yoga som är utformad speciellt för simmare ger atleterna möjlighet att utvecklas fysiskt genom bättre rörlighet, styrka och kroppskontroll. Men det ger också bra mental träning som hjälper till att skärpa fokus och också träna andningen, två viktiga områden för att bli framgångsrik, som ofta blir förbisedda.

Jeff Grace första yogaklass här på Aqua inspiration är ett helkroppspass för din rörlighet. Fokus ligger på nacke, lats, axlar, bröst, fotleder och höftböjare.

Lycka till!

Du kan läsa mer om Jeff Grace och yoga för simmare här: www.swimmingspecificyoga.com

Taggar:
Föregående artikel

Simhoppets superstjärna går i pension

Nästa artikel

Svaren på dina frågor om simning i öppet vatten