OS-peppen: Michelle Coleman

Under sommaren presenterar vi de svenska simmare som kommer att simma i OS i Tokyo. Och den här gången är det Michelle Coleman vi tar pulsen på.

OS i Tokyo blir Micheller Colemans tredje. Både i London 2012 och i Rio 2016 har hon simmat sig till fina placeringar både individuellt och i lagkapp. Men från tävlingarna tar hon också med sig något mer än fina placeringar – erfarenhet av hur det kommer att vara. För det är många intryck att ta in under ett så stort mästerskap.

– Under själva tävlingen är mycket sig likt, det är som ett VM, men det som skiljer sig från andra tävlingar är atmosfären i staden och allt runtomkring. Hur allt är organiserat. OS är en väldigt rolig tävling.

Just under OS i Tokyo kommer förmodligen inte idrottarna att få uppleva så mycket av varken staden eller atmosfären på grund av restriktioner och det är klart att Michelle tycker att det är tråkigt. Men just nu är hon mest tacksam över att man arrangerar ett OS överhuvudtaget.

– Den tuffaste perioden var när man inte visste om OS skulle bli av alls. Skulle de skjuta på det eller ställa in? När beslutet väl var fattat att det skulle bli av blev det lättare att anpassa sig efter situationen.

Visst fick Michelle, precis som alla andra idrottare, ställa förberedelserna på ända när OS sköts upp ett år, men det här är inte odelat negativt, säger hon.

– Nu fick man ju ett extra år att förbereda sig inför tävlingen och nu är man verkligen beredd.

När den här artikeln kommer ut har hon och resten av simlandslaget precis landat i japanska Fukuoka där de ska ha ett par veckor långt förläger, känna på OS-stämningen i Japan och förbereda sig.

– På förläger tränar vi, vilar, umgås, spelar spel. Det brukar vara väldigt avslappnat, säger hon.

När själva tävlingarna drar igång kommer Michelle att vara laddad på startpallen. Hon var nöjd med det hon presterade på EM, men förberedelserna inför OS har varit mycket bättre. Hennes träning har flutit på och de fysiska förutsättningarna kunde knappast vara bättre.

– Men även om man är i bra form finns det alltid mer att ta.

Hur det kommer att gå under OS-tävlingarna går förstås inte att säga. Michelle ställer självklart krav på sig själv att simma bra och tävla på hög nivå. Men hon tänker inte att hon går in i tävlingarna som en medaljkandidat – eller?

– OS är lite speciellt. Är man väl där så finns alla möjligheter.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Stark med parträning

Nästa artikel

OS-peppen: Victor Johansson