Sarah Sjöström simmar i premiären i ISL

Idag (26 augusti) är det dags för premiärsimning i International Swimming League (ISL) 2021 och bland andra ska Sarah Sjöström visa var hon står efter OS.

ISL grundades 2017 av den ukrainske miljardären Konstantin Grigorishin som ville skapa en professionell lagbaserad tour inom simning där internationella simmare skulle kunna mötas och tävla i samma lag, oavsett vilket land de kommer från eller vilken klubb de tävlar för. Det är sex europeiska lag och sex amerikanska, men det spelar ingen roll var man kommer ifrån – en svensk simmare kan tävla i ett amerikanskt lag.

Touren sker under hösten och varje lag ansvarar för varsin tävling och det hela utmynnar i en final dit fyra europeiska och fyra amerikanska lag kvalificerar sig.

Och nu är det alltså dags för den första ISL-tävlingen sedan 2019 eftersom tävlingarna ställdes in på grund av corona 2020 och Sarah Sjöström står på startpallen. Och hon är inte den enda svenska simmaren som är med i 2021 års ISL. Michelle Coleman, Louise Hansson, Sara Junevik och Erik Persson kommer också att simma.

Tre svenskor redo för ISL.

Sarah Sjöströms ledighet efter de olympiska spelen i Tokyo har inte varit så lång, men i en intervju med Dagens Nyheter säger hon att hon är redo. Framför allt är hennes ben redo. Efter armbågsskadan som hon ådrog sig i vintras var det en kamp mot klockan för att få henne att bli redo för OS och innan armbågen kunde belastas satsade hon mycket på benträning, något hon själv kände i OS-bassängen.

– Det var länge sedan jag var lika stark under andra längden som under OS, säger hon till Dagens Nyheter.

Den nyfunna benstyrkan kommer bland annat från många timmar på motionscykeln, men så klart också från styrketräning.

Sarah Sjöström kommer inte att simma hela grundomgången i ISL, utan åker hem och tränar när de två sista omgångarna simmas i Neapel.

– Ja, den här gången har jag valt att göra på det sättet. Jag är ännu inte riktigt redo för sådant här intensivt tävlande utan kommer åka hem och träna i stället, säger Sarah Sjöström.

Hon hoppas däremot vara tillbaka till slutspelet i november samt simma kortbane-VM i Abu Dhabi i vinter.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Vem är Quan Hongchan?

Nästa artikel

Så funkar simningen i Paralympics