Svensk-succé i ISL och mästerskapshöst för Sarah Sjöström

International Swimming League utvecklar sig till att bli en riktig svenskfest! Och det kommer kanske inte som någon överraskning att det är Sarah Sjöström som är i fokus.

Efter sex segrar i ISL hittills i höst var tanken att hon skulle pausa tävlandet lite och låta armbågen vila, men efter en röntgenundersökning i fredags ändrade hon sig. Det visade sig att armbågen läker som den ska och då blev det tävlingsdags igen i helgen.

Och hon slog till direkt igen med en seger på 50 fjäril som hon avverkade på 25,16, åtta hundradelar före OS-drottningen Emma McKeon. Sarah Sjöström är hittills obesegrad i den grenen under årets upplaga av ISL.

Hon simmade också 100 meter fritt och tog hem en fin tredjeplats till sitt lag Energy Standard som ligger tvåa i totalen.

Erik Persson och Louise Hansson visar fin form i ISL.

Men Sarah Sjöström är inte den enda som visar toppform i ISL-bassängen. Louise Hansson har både slagit nytt personligt rekord (55,26) och vunnit deltävlingar på 100 meter fjäril för sitt lag Toronto Titans som i dagsläget ligger femma.

Även Erik Persson visar framfötterna och simmade hem en seger på 200 meter bröstsim på 2:03.45 till sitt lag Iron.

Dubbla mästerskap på schemat för Sarah Sjöström

Ni som var oroliga att den där armbågen skulle stoppa Sarah Sjöström från att tävla i höstens EM och vinterns VM i kortbana kan andas ut. Hon kommer att vara med båda mästerskapen.

– Jag tycker det är roligt att tävla, det är bra träning också. Det är många mästerskap som har skjutits upp och ställts in under lång tid så jag känner att jag vill ta chansen att få simma mästerskap när man får, säger hon till Dagens Nyheter.

EM går i ryska Kazan 2–6 november och VM går i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten 16–21 december.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Du vet att du är en simmare när…

Nästa artikel

5 steg för att komma över ett dåligt lopp