Du vet att du är en simmare när…

Alla sporter har sina egna kännetecken. Man vet att man är en riktig basketspelare när man är 2.10 meter lång och man vet att man är en riktig fotbollsspelare när man kan få en nuddning från en motståndare att se ut som en rak höger.

Men när vet man när man är en riktig simmare egentligen? Vi listar 8 punkter att hålla utkik efter.

1. Du luktar klor

Alltså inte bara när du kliver upp ur bassängen utan hela tiden. Klor har blivit din doft och dina kompisar stannar ofta upp och säger ”Visst luktar det badhus här?” och du vet att det är du.

2. Fuktig knut är din frisyr

Sophie Hansson sportar fuktig knut.

Har du långt hår har du bara en gångbar frisyr: en rufsig och fuktig knut mitt på huvudet. Man vill inte ha blött hår hängande ner på ryggen och det är ju inte som att håret hinner torka mellan morgonens och kvällens träningspass.

3. Du har drabbats av ”låtvansinnet”

Simpass kan vara monotona och bestå av många längder fram och tillbaka. Musik kan ju pigga upp, men en riktig simmare vet också att man lika gärna kan fastna med en låt på hjärnan under hela passet. Och inte en hel låt man kan, utan en som man bara kan den jobbiga refrängen på. Och den refrängen mal i huvudet under heeeeeeela passet.

4. Du vet att immiga-glasögon-ilska finns på riktigt

Bara för att man är en världsstjärna som Sarah Sjöström är det ingen garanti för att glasögonen inte immar igen.

Den dag du kan kasta dina gamla simglasögon i sopen och har ett par nya är som julafton! Det finns knappt något mer frustrerande än att simma en halv längd för att sedan behöva stanna och torka bort imman på glasögonen. Imma som du vet är tillbaka igen om en halv längd!

5. Du har känt skräcken att ligga först under ett tröskelpass

”Du kan köra först” ”Nej, du kan köra först”. Den dialogen har mer än en gång förts inför ett tröskelpass Ibland måste du ta på dig det och veta att du måste simma en bra bit från din bekvämlighetszon för att undvika att någon surfar med på din våg. Samtidigt som du försöker att inte dö på kuppen.

6. Du vet det där bottenlösa hålet som kallas mage

Simning kräver energi – mycket energi. Det finns liksom inget stopp i dig när det gäller mat. Och det där med att vissa recept är för 4 portioner, det har du aldrig förstått. Det räcker till dig – och bara till dig.

7. Varsomhelst är ett bra ställe för en tupplur

Närsomhelst, varsomhelst. Powernaps är din räddning för att klara av tidiga pass, skola, jobb, sena pass och tävlingar. Att somna på en buss är lika lätt som att somna i sängen och vem har sagt att en bänk i omklädningsrummet inte är en utmärkt plats för en liten lur?

8. ”Va!? Jag hör inget för jag har vatten i öronen”

”Alltså har jag hör inte vad du säger! Vatten! I! Örat!!” Det kan drabba den bäste, även Victor Johansson.

Det kan vara den vanligaste meningen under en simmares karriär. Att skaka på huvudet och trycka med fingret i örat verkar vara den enda lösningen och det är underbart när vattnet plötsligt rinner ut ur huvudet på dig och du hör normalt igen.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Simning och löpning – jämförelse bit för bit

Nästa artikel

Svensk-succé i ISL och mästerskapshöst för Sarah Sjöström