Yoga: Stabila axlar för simidrottare

Axelskador är tyvärr sällan något okänt för simmare. För att undvika skador i axlarna finns det massor av träningsprogram att ta till. Men om du inte känner för att gå till gymmet kan du istället yoga dig till starka och stabila axlar.

Det här korta passet som Jeff Grace har skapat, tränar upp stabilitet i både bålen och axlarna, vilket du som simmare behöver för att kunna simma med kraft och kontroll. Bålen är kopplingen mellan under- och överkropp och mellan höger och vänster sida av kroppen. Att vara stabil i bålen hjälper dig att förbättra tin teknik och effektivitet i simningen. Att vara stabil i axlarna och skuldrorna skapar med kraft i vattnet och förebygger skador.

Just stabilitet är en av grundpelarna i yoga för simmare. För att kunna optimera dina rörelser måste du hitta en balans mellan stabilitet och rörelsekapacitet. Om du inte hittar den balansen begränsas kraften du skulle kunna producera i vattnet och gör dig dessutom sårbar för skador.

Och glöm inte att yoga är perfekta träningspass under julledigheten när du kanske inte kommer åt ett gym lite lätt som annars.

Blir du sugen på mer yoga – gå in på Jeff Grace Youtube-kanal.

Taggar:
Föregående artikel

Medaljregn över VM-svenskarna

Nästa artikel

Aquapodden: Julbrev från ordförande Pia Zätterström