6 sätt att känna igen en simförälder

Alla idrotter har sina idrottsföräldrar som outtröttligt skjutsar, hejar och tvättar träningskläder. Simföräldrarna är förstås något alldeles extra. Så här känner du igen dem:

1 Simförälder-tishan

Den här t-shirten kommer från Spreadshirt.

De finns att köpa över hela världen. T-shirtar med budskap som ”Jag hade ett liv, nu har jag ett barn som simmar” eller ”Vissa får aldrig träffa sina favoritsimmare – jag uppfostrade mina”. Om du ser någon med en tröja med ett liknande budskap kan du vara hyfsat säker på att det är en simförälder.

2 De håller hårt i heatschemat

Så fort det är tävlingar så ser du dem med fingrarna hårt slutna om ett papper – heatschemat. Dels för att kunna fläkta sig i den fuktiga värmen i simhallen, dels för att kunna rulla ihop det och slå andra simföräldrar när de blir exalterade och så klart för att hålla koll på de simmande barnen och deras heattider.

3 De har väskan full av snacks

Oavsett om det är tävling eller träning så är simförälderns väska full av mellanmål som de kan peta i sin nysimmade son eller dotter. För energin behövs, det vet de.

4 Deras bil luktar klor

När en stor del av livet går ut på att skjutsa nysimmade barn och deras baddräkter och badbyxor till och från simhallen går det till slut inte att undvika att bilen antar en lätt doft att klorin.

5 De ger tekniktips (som du förmodligen inte vill ha)

De vet så väl att det är tränaren som ger tekniktips till dig, men de kan bara inte hålla sig! De ser ju detaljerna du missar och då går det inte att vara tyst. Med lite tur har din simhall en läktare så att föräldrarna håller sig på lite avstånd och låter tränaren sköta sitt, men det hindrar dem ju inte att tipsa lite i bilen på väg hem.

6 Deras mobil har slut på minne

För att i mobilen finns det åtskilliga timmar av film på när du simmar. Längd efter längd och allt, ALLT, ska man behålla!

Taggar:
Föregående artikel

Vässa dina voltvändningar

Nästa artikel

Simning – därför blir du beroende