Vatten- och ljudsäkra lurar

Många långa pass i bassängen kan kännas betydligt lättare om man samtidigt kan lyssna på musik, en bok eller en podd. Men det kräver så klart lurar som funkar i vattnet.

Om du nu ska simma med hörlurar är det framför allt en aspekt du bör titta lite närmare på, nämligen IPX. IPX betyder Ingress Protection Rating och ger dig information om hur vattentåliga hörlurarna är. Ett par hörlurar med IPX-0 tål inget vatten alls, IPX-5 tål att du springer med dem i regn och IPX-8 och IPX-9 klarar att du simmar i dem, under längre tid än 30 minuter.

En sak till som är bra att tänka på är att bluetooth funkar dåligt genom vatten. Så det bästa är att hitta ett par lurar som har en inbyggd mp3-spelare så att du kan lägga in musik och annat ljud direkt i hörlurarna.

Här listar vi tre par hörlurar med inbyggd mp3-spelare som är perfekta för dina långa pass.

Shokz Open Water, 4 GB minne. 1 690 kronor.
Sony Walkman NW-WS413m 4 eller 8 GB minne, från 1 200 kronor.
Zygo Solo, cirka 2 500 kronor, omvandlar med hjälp av en sändare signalen från din telefon till FM och sänder genom vatten till lurarna. Lite bökigare än en inbyggd mp3 och kräver med grejer, men bra om du vill komma åt allt du har i telefonen. Läs mer här.
Taggar:
Föregående artikel

3 aktiviteter för simmare off season

Nästa artikel

”Det är inte nyttigt om vi bara tävlar i Kazan och Budapest”