3 aktiviteter för simmare off season

Nu går det förstås att simma året runt eftersom vi har tillgång till varma bassänger. Men att varva sin simträning med något annat, och då pratar vi inte bara om din vanliga landträning, är inte alls en dum idé. Att variera träningen kan på flera sätt göra dig till en bättre simmare – vi berättar hur.

Löpning

Nu suckar du kanske. Att du inte gillar att springa, men ändå vill träna kondition kanske var anledningen till att du hittade simningen från början. Men! Fnys inte åt löpning. en duktig löpare har många av de egenskaper som även en duktig simmare eftersträvar. Dels den rena konditionen och uthålligheten. Intervallöpning och backlöpning är perfekta för simmare. Dessutom är löpning, precis som simning, en idrott som belönar rörelseeffektivitet mer än stora muskler. Och så ska man inte glömma att löpning ger axlarna välbehövlig vila.

Coreträning

Ja, en stor del av din landträning består förmodligen av just coreträning. Men om du nu ska vila lite från simningen så kan du passa på att få in ännu mer coreträning. Core innebär egentligen kroppen, från skuldrorna till höfterna, ibland kan man hävda att hela kroppen på ett eller annat sätt ingår i din core, men vi gör det enkelt. Core är alltså det som sammanfogar dina armar och dina ben. Ganska bra att som simmare vara stark här, alltså. En väldigt bra övning är att ligga på rygg, lyfta fötterna ett par centimeter från golvet och köra små små flutterkicks med raka ben.

Rodd

Räcker det inte med löpning och coreträning? Ska man behöva sätta sig i en roddmaskin också? Alltså, du måste inte, men rodd har en egenskap som du som simmare verkligen kan dra nytta av – pacing. När du ror kommer du in i en stadig rytm, precis som när du simmar. Dessutom bygger rodd både muskler i hela kroppen samtidigt som den förbättrar din kondition. Win-win-win!

Taggar:
Föregående artikel

Sprint eller distans – vilken simmare är du?

Nästa artikel

Vatten- och ljudsäkra lurar