Svensksuccé under landskampshelgen i vattenpolo

Men vilken succé de svenska damerna och herrarna bjöd på under lördagens landskamptrippel i vattenpolo. De svenska damerna tos emot i finska Björneborg av det finska landslaget och då hade de inte tävlat sedan 2011. Det unga landslaget visade ingen brist på rutin, utan tog hem en trygg seger med 11–6 efter en ytterst välspelad match.

I laget fanns: Malin Andersson (JS), Louise Hazell (JS), Gerda Hassler (JS), Vilma Liander Nyberg (JS), Amanda Roloff (SKK), Astrid Fagerberg (H), Smilla Lönnberg (JS), Noss Becker (SKK), Margareta Backlund (JS), Filippa Beiming (H), Jacqueline Chatzidakis (SPIF), Ioanna Alysandratou (SPIF), Tova Sjöberg (SKK), Emina Obradovac (LSF, Bea Landmark (JS), Ine Pekar (JS), Hedda Baxmann (RAN). Coach Fredrik Nyberg

Och herrarna var inte sämre. Både juniorlaget och seniorlaget visade att de hade både den fysiska och mentala formen för att bjuda publiken på seger.

U19-laget kopierade damernas siffror och besegrade Finland med 11–6.

U19-laget inför landskampen. I laget ingick: Noha Hamily (SVA), Mehrtash Darvich (SPIF), Viggo Lundberg (Neptun), Max Pekar (Neptun), Andreas Jovovic (SK RAN), Isak Wallström (Neptun), Malte Haargaard (Neptun), Adam Holm (Hellas), Barnabas Kapas (SK RAN), Karim Al Kallyas (SK RAN), Axel Küchler ’C’ (Neptun), Danile Mironidis (Neptun), Daniel Broback (Falu SS), Calle JOhansson (HÄVP).

När slutsignalen för U19-lagets match hade ljudit var det dags för herrarnas seniorlandslag att ta plats i bassängen. Och även de lyckades visa klass, så här i första landskampen på 10 år. De gav aldrig Finland en chans, utan sopade hem landskampen med 15–7.

Seniorherrarna jublar efter segern. I laget ingick: Markus Zdolsek – LSF, Henrik Palm (Hellas) , Hugo Nedstrand (Hellas), Mattias Sahlberg (Järfälla, Andreas Sahlberg ’C’ (Järfälla, Christoffer Vang (SPIF), Niklas Nord (Järfälla), Richard Bieren (Järfälla), Adam Hassan (Järfälla), Denis Cumurija (Hellas), Moulham Abboud (HÄVP), Oscar Barve Jutner (Hellas), Erland Hassler (Järfälla) Linus Sundin (Hellas) Alan Papic (SVA).

Vi skickar massor av gratulationer till helgens trippelsuccé och hoppas på att snart få se er i bassängen igen!

Taggar:
Föregående artikel

Vårens tre bästa skor för löpspåret

Nästa artikel

Mentala problem eller bara nervös? Så vet du skillnaden