7 bra anledningar att fortsätta simma, fortsätta simma…

Om någon mot förmodan skulle ifrågasätta att du simmar på din fritid kommer vi här att ge dig 7 riktigt tunga argument som inte är de mest uppenbara. Och sedan kan du fortsätta att göra som Doris, fortsätt simma, fortsätt simma…

1 Simning gör att du mår bra socialt

Simning är en väldigt social sport. Simmare med olika bakgrund, olika kön och åldrar tränar tillsammans, snackar tillsammans, skrattar tillsammans och åker på tävlingar tillsammans. När man kombinerar träning med social samvaro minskar stress och ångest.

2 Du blir målinriktad

Du som simmar kommer att bli mer målinriktad, i din simning naturligtvis, men också privat. Oavsett om du tekniktränar i bassängen, maxar eller rehabtränar i gymmet så har alla delar ett mål du siktar mot. Och sådana måltankar kan du sedan applicera på andra delar av livet.

3 Simmande barn blir aktiva vuxna

Att simma ger dig styrka, uthållighet och rörlighet. Alla tre delar hjälper dig att hålla dig aktiv även när du blir vuxen. Dessutom lär du dig att det inte är farligt att bli trött och att du mår bra av att träna.

4 Du blir smart av att simma

Att träna regelbundet förbättrar minne, kognitiva förmågor och får nya hjärnceller att bildas. Behöver vi säga mer?

5 Simning gör dig bättre på att samarbeta

Eftersom många simmare tränar i grupp blir man bra på att kommunicera, peppa, samarbeta och att tillsammans sträva mot ett gemensamt mål. Det går att använda även i skola och arbetslivet.

6 Simning är rena rama föryngringskuren

Ok, det var kanske lite att ta i, men samtidigt inte. Simning kommer att sänka till blodtryck, öka muskelmassan, stärka hjärta och kärl med mera. Allt sånt som motverkar det vi brukar koppla till åldrande.

7 Du får bra självförtroende

Oavsett ålder så har de som simmar bättre självförtroende och självkänsla än de som inte simmar. Simningen bygger självförtroende i bassängen och som också går att ta med sig upp på land.

Foto: Disney/Pixar

Taggar:
Föregående artikel

8 steg framåt du kan ta med mental träning

Nästa artikel

Michael Phelps: Allt jag såg var en simmare