Adam Peatys maximala hastighet – kan du gissa?

Många skulle hävda att brittiske Adam Peaty är den bästa bröstsimmaren över 100 meter genom historien och ännu fler skulle vara benägna att hålla med. Han är verkligen en fantastisk simmare och även om han nu missar sommarens VM i Budapest så tänkte vi ge honom lite uppmärksamhet.

Ni som har missat nyheten om hans missade VM så har han tyvärr skadat foten under ett pass på gymmet. Den fraktur han ådrog sig måste läka i minst 6 till 8 veckor. Han hoppas att han kan vara tillbaka i full tävlingsform till Commonwealth Games i slutet på juli och början av augusti.

Tillbaka till hans otroligt snabba simning. Han lanserade under förra året en idé att han skulle simma så fort på 100 meter bröstsim att ingen någonsin skulle kunna slå det. Det här väckte frågor om hur fort han egentligen kan simma. Som ett smakprov la han upp filmer på sig själv när han maxade i träningsbassängen på Teneriffa.

Enligt analyser av filmerna har han en hastighet på 2,15 meter per sekund vilket skulle innebära en tid på 46,51 på 100 meter. Hans nuvarande världsrekord i långbana lyder 56,88. Men såklart kan han inte hålla sin maxhastighet så länge. På filmerna simmar han bara några simtag, men tanken hisnar trots allt. Hur snabb kan han bli? Det återstår att se.

Taggar:
Föregående artikel

Caeleb Dressel jagar sub 21 på 50 fritt

Nästa artikel

Stjärntränare i USA anklagad för mobbning