Caeleb Dressel jagar sub 21 på 50 fritt

Mycket kan man säga om amerikanen och supersimmaren Caeleb Dressel – men han sätter inte låga mål för sig själv. I ett nytt avsnitt av podcasten Inside With Brett Hawke berättar han att han har span på Cesar Cielos världsrekord på 50 meter fritt, 20.91.

21-sekundgränsen har gäckat honom sedan han slog till med 21.04 under VM i Gwangju 2019. Det var ett nytt personligt och amerikanskt rekord, men mycket vill ha mer.

Världsrekordet har 13 år på nacken och slogs 2009 vid en tävling arrangerad av Cesar Cielos klubb. Men vänta nu, 2009. Var det inte då man fick simma i superdräkter? Jo, visst var det så. Rekordet som Caeleb Dressel jagar är alltså ännu ett av många världsrekord som slogs under ”superdräkteran” när man även tillät dräkter som inte var gjorda av textil. Under de åren var det många rekord som fick stryka på foten och många av dem lever också kvar än idag.

Det råder i alla fall inga tveksamheter om att en av höjdpunkterna under VM i Budapest kommer att bli Caeleb Dressels jakt på ett perfekt lopp under 21 sekunder.

Det pratades förstås om mer än bara jakten på ett nytt världsrekord i podden. De pratar också om förväntningar och hur man hanterar den press som läggs på en för att man är just Caeleb Dressel. Du kan lyssna och titta på hela intervjun här:

Taggar:
Föregående artikel

Super-Sarahs alla VM-medaljer i långbana

Nästa artikel

Adam Peatys maximala hastighet – kan du gissa?