Victor Johansson missar VM – bröt fingret på träning

Det skulle ha blivit årets sista tävling för långdistanssimmaren Victor Johansson. Planen var att han skulle delta i 400 meter och 1 500 meter frisim på kortbane-VM i Abu Dhabi nu i veckan. Men en otajmad kakelkontakt på träning satte stopp för det.

– Det låter så otroligt löjligt att säga att man har ett skadat finger, men jag behöver verkligen min hand när jag simmar, säger Victor Johansson till Dagens Nyheter.

Under OS i Tokyo i somras visade Victor Johansson upp tio hela fingrar och bjöd på ett nytt svenskt rekord på 800 meter fritt.

Det var förra måndagen som han på ett tidigt morgonpass var lite ofokuserad och drog handen i kaklet för hårt och för oplanerat. Ringfingret gick ur led och det blev en fraktur. Han hoppades länge att kan skulle kunna åka till VM, men när han inte kan simma med paddel, som han nu gör på träning, gör det för ont för att kunna tävla.

– Efter allt som hände under förra året kan jag stå ut med en sådan här skada – även om den självklart gärna hade fått kommit vid ett annat tillfälle. Den här gången är det bara ett finger, och det kommer att bli bra, säger Victor Johansson.

Ja, Victors 2020 var en historia för sig med sjukdomar som avlöste varandra. Du kan läsa mer om det i vår OS-intervju med honom.

Vi får önska Victor en god jul, trots fingerskadan, och önska honom lycka till med den fortsatta simningen.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Aquapodden: Julbrev från ordförande Pia Zätterström

Nästa artikel

5 frågor vi ställer oss inför kortbane-VM